Omgeving

  

Camping de Boshoek ligt om een rustig plekje tussen de Zeeuwse akkers. In de nabije omgeving vindt u de stranden van Oostkapelle en Vrouwenpolder. Het Veerse meer en waterwingebied Oranjezon liggen eveneens op steenworp afstand. Gezellige plekjes zoals Veere, Middelburg en Domburg zijn makkelijk aan te fietsen. Door de centrale ligging is camping de Boshoek een uitstekende uitvalbasis voor het maken van mooie fietstochten en leuke uitstapjes. 

strand vrouwenpolder strand spelende kinderen op het strand zee seaside

Zon, zee en strand

De stranden van Vrouwenpolder en Oostkapelle liggen op ongeveer 3 km afstand van onze camping. Het zijn rustige en zeer schone stranden. 

oranjezon oranjezon oranjezon oranjezon oranjezon

Oranjezon

Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, is zeker het meest afwisselende kustgebied van Zeeland. Het is lang in gebruik geweest als waterwingebied: water van elders werd de duinen ingebracht, om door het zand gefilterd te worden. Via waterwinkanalen werd het gezuiverde water weer afgevoerd. Door het vele zoete water zijn de duinen verruigd: er kwamen soorten als duinriet en Amerikaanse vogelkers.

Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën en damherten kunt tegenkomen.  Door de variatie in landschap is het een gunstig leefgebied voor heel veel soorten planten en dieren. Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes. 

veerse meer veerse meer

Het Veerse meer

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Huur een bootje en ontdek de onbewoonde eilandjes. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Leuk om te doen

Een bezoekje aan Veere

Historisch Veere ligt aan de rand van het Veerse Meer. Vanaf het water zie je de stad al van ver liggen, met het kenmerkende silhouet van de Grote Kerk. Je kunt vanaf het water direct de haven van Veere binnenvaren. Vanaf de terrassen aan de haven heb je mooi uitzicht over het Veerse Meer. Op drukke dagen is het een wirwar aan kleurige zeilen op het water. Veel fietsers en wandelaars doen een rondje Veerse Meer met als start- of eindpunt de stad Veere.

veere

de Oosterscheldekering

Een van de indrukwekkendste waterweringen van alle Deltawerken ligt in Zeeland: de Oosterscheldekering. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De pijlers en schuiven kunnen dicht bij een extreem hoog waterpeil. Je kunt met een gids de kering bezoeken en in zo’n pijler kijken. De Deltawerken zijn na de Watersnoodramp in 1953 gebouwd, zodat een ramp als deze nooit meer kon gebeuren.

stormvloedkering

Terra Maris

In de orangerie van Kasteel Westhove is natuur- en doe-museum Terra Maris gevestigd. Je kunt er alle voorkomende landschappen in Zeeland zien. Achter het museum ligt een landschapstuin van zo’n 2,5 hectare. In het museum zelf is een afwisselende tentoonstelling over de natuur in Zeeland. En voor kinderen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd die met de natuur te maken hebben.

westhove

De Jonge Johannes

Bij Speelboerderij en restaurant De Jonge Johannes kan je genieten van een drankje en hapje op het terras of in het sfeervolle restaurant. De kinderen vermaken zich in de speeltuin, op de skelterbaan of bij de mini kinderboerderij. Ook in het restaurant is een kinderspeelhoek aanwezig.

 

de jonge johannes

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

middelburg

Paardrijden

In galop over het strand, dat is dubbel genieten van de Zeeuwse kust. Op ongeveer 1 km afstand van ons vind je Sophie's choice. Zij organiseert buitenritten naar het strand, bos of gewone paardrijlessen. Er zijn buitenritten voor zowel de gevorderde als de beginnende ruiter. Sophie's Choice, Lepelstraat 6 te Vrouwenpolder, tel. 0031 6 14 61 00 72

paardrijden

Zeehondentocht

In een stoer zeilschip maak je een bijzondere rondvaart van 3 uur over de Oosterschelde. Ze varen langs de Vondelingenplaat waar de zeehonden liggen. De groep bestaat uit max. 35 personen.De schippers lichten persoonlijk toe wat u ziet en kunnen al uw vragen beantwoorden. Let wel op: hun passie voor zeilen en de natuur kan besmettelijk zijn! Reserveer online via www.meevarenzierikzee.nl

zeilen

Kitesurfles

15 jaar geleden startte Fabian Naerebout de kitesurfschool op het brede sportstrand van Vrouwenpolder aan de Veerse Dam. Door de ideale omstandigheden voor beginners is deze plek dé spot in Zeeland om het kitesurfen veilig te leren. Dankzij de zandbanken voor de kitesurfschool is er met hoog water een binnenmeer te vinden met dé perfecte condities voor kitesurfles. Van Zeeland is Vrouwenpolder zonder twijfel de meest geschikte locatie om te leren kitesurfen.

vertigo

Lekker en dichtbij

Aloha beach

Deze beachclub heeft een prachtige ligging vlak achter het schitterende duingebied van Oranjezon. De wandeling naar Aloha toe is al een feestje. Uit de keuken komen heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld een rijkgevulde vissoep of een gezonde pokebowl. Adres: Strand Vrouwenpolder 11, 4354 Vrouwenpolder.

aloha

Strandrestaurant De Dam

De Dam is een hip strandrestaurant aan zee. De keuken werkt graag aan verrassende gerechten met passie voor Zilte Zeeuwse ingrediënten. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch, finger foods of diner. Er is ook een speeltuin aanwezig, waar de kinderen zich kunnen vermaken. Adres: Strand 80, 4354 XZ Vrouwenpolder.

de dam

De Boschhoek cafe-restaurant

Op de rand van het bos en op steenworp afstand van het strand, ligt café restaurant de Boschhoek. Op het onder de druiven gelegen terras is het goed toeven. De bediening is hier top en voor een leuke prijs kun je hier goed eten. Adres: Vroonweg 1, 4356 ES Oostkapelle.

de boschhoek

De Werf

Uniek terras met een prachtig uitzicht over de haven en het historische monumentale stadje Veere. U kunt hier terecht voor een lunch, kop koffie, borrel of diner. De keuken is verfijnd en ze werken met verse en locale producten. In 2019 is het terras van de Werf uitgeroepen tot beste terras van Nederland.

de werf

Het kaslokaal

In deze voormalige tuinderskas, die is omgetoverd tot theetuin, voel je je direct thuis. Achter de kas ligt een heerlijk beschutte tuin, waar je ook een wandeling kunt maken. Je kunt er terecht voor een huisgemaakte taart, ovenvers brood met diverse soorten beleg en bijvoorbeeld een verse muntthee met sinaasappel en kaneel. Veel ingrediënten halen ze uit hun eigen moestuin. Het adres is: Noordweg 33a in Oostkapelle.

kaslokaal